ВПЛИВ ЛЕКТИНУ КАРТОПЛІ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ БАКТЕРИЗАЦІЇ КАРТОПЛІ АЗОТОБАКТЕРОМ
Анотація
Представлено результати вегетаційних та польових дослідів, які свідчать про позитивний вплив консорціуму штамів Аzotobacter vinelandii і Аzotobacter chroococcum M-70/2 на ріст і продуктивність рослин картоплі. При додаванні культуральної рідини азотобактера, культивованого з лектином бульб картоплі, у поживне середовище для вирощування картоплі in vitro висота пробіркових рослин при їх подальшому вирощуванні у торфосуміші (у рулонах) збільшилась на 12 %, кількість міні-бульб − на 86 %, їх маса − на 31 %. У польових дослідах за бактеризації бульб перед садінням А. vinelandii і А. chroococcum M-70/2, культивованими з лектином, урожайність картоплі зросла на 19,2-20,9 %, покращиласьякістьпродукції(вмісткрохмалюубульбахзбільшився у середньому на 1,99 %, сухих речовин − на 5,18 %).
Завантаження
Переглядів анотації: 57 Завантажень PDF: 26

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.