ЗАСТОСУВАННЯ РЕАКЦІЇ АГЛЮТИНАЦІЇ ДЛЯ ІДЕНТИФІКАЦІЇ BRADYRHIZOBIUM JAPONICUM M 8

  • М.С. Комок Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН
  • І.В. Волкова Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН
  • В.В. Волкогон Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН
Ключові слова: соя, Bradyrhizobium jаponicum, реакція аглютинації, антисироватка

Анотація

Отримано активні імунні сироватки до Bradyrhizobium japonicum М 8. За постановки реакції аглютинації з бактеріальними суспензіями показано, що в межах досліджених штамів бульбочкових бактерій сої існують серологічно споріднені і відмінні штами. В умовах вегетаційного та польового дослідів встановлено можливість серологічної ідентифікації B. japonicum M 8 безпосередньо в екстрактах бульбочок при дослідженні конкурентоспроможності штаму за попереднього створення серологічно відмінної фонової популяції бактерій.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Переглядів анотації: 60
Завантажень PDF: 43
Опубліковано
2009-07-01
Як цитувати
Комок , М., Волкова , І., & Волкогон , В. (2009). ЗАСТОСУВАННЯ РЕАКЦІЇ АГЛЮТИНАЦІЇ ДЛЯ ІДЕНТИФІКАЦІЇ BRADYRHIZOBIUM JAPONICUM M 8. Сільськогосподарська мікробіологія, 9, 115-124. https://doi.org/10.35868/1997-3004.9.115-124

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

1 2 3 > >>